100 magyar népmese - A Magyar népmesék sorozat teljes kiadása

April 28, 2019

100 magyar népmese - A Magyar népmesék sorozat teljes kiadása

Letölteni 100 magyar népmese - A Magyar népmesék sorozat teljes kiadása könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

A Magyar népmesék sorozat valódi kulturális kincsünk: ezeken a meséken több generáció felnőtt már, a sorozat zenéje, a főcím ágról ágra szálló madara mindannyiunk közös élménye és emléke. A történetek valódi családi mesék, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez népmesei hagyományunkat. A 100 magyar népmese kötet egyedülálló gyűjtemény, amelyben a sorozat valamennyi darabja helyet kapott, s amelynek éppen ezért ott a helye minden család könyvespolcán.

A Magyar népmesék sorozat 1977-ben született Mikulás Ferenc ötletéből. A Kecskeméti Filmstúdió vezetője és a sorozat rendezője, tervezője, Jankovics Marcell elhatározták, hogy az egyes epizódokban az adott tájegység népművészeti motívumait, viseletét és tájnyelvét jelenítik meg. A sorozat zenéjét az autentikus népdalelemeket saját dallamokkal elegyítő Kaláka együttes írta. Az így létrejövő képi, zenei és szövegvilágnak köszönhetően a Magyar népmesék népszerűsége több mint három évtized múltán is töretlen.


Mese olvasva, mese írva
A rögtönözve elmondott és a nyomtatásban megjelent mese közös vonásaira és különbségeire irányítja rá a figyelmet a XIII. Országos népmese-konferencia, amelyet pénteken (2017. 09. 22.) Pécsett, szombaton (2017. 09. 23.) pedig a horvátországi Eszéken rendeznek meg a magyar népmese napjához kapcsolódva.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

100 magyar népmese - A Magyar népmesék sorozat teljes kiadása

Könyv adatok
Cím: 100 magyar népmese - A Magyar népmesék sorozat teljes kiadása

Kiadó: Alexandra Kiadó

Oldalszám: 382 oldal
Megjelenés: 2015. december 07.
Kötés: Cérnafűzött, keménytáblás
ISBN: 9789633574775

Bolti készlet

Olvasni online 100 magyar népmese - A Magyar népmesék sorozat teljes kiadása könyv ingyen

Sajnos a szerző leírása még nem került hozzáadásra.

comments powered by Disqus