A Romanovok

April 28, 2019

Simon Sebag Montefiore - A Romanovok

Letölteni A Romanovok könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

A Romanov család volt az újkor legsikeresebb dinasztiája, mely a föld egyhatoda felett uralkodott. Hogyan sikerült egy háború felperzselte tartományból egyetlen családnak megteremtenie a világ egyik legnagyobb birodalmát? És hogyan veszítettek el mindent?

Húsz cár, illetve cárnő történetét ismerhetjük meg mélyrehatóan. Voltak köztük lángelmék és őrültek is, de mindannyiukat a szent autokrácia és a birodalmi ambíciók tették azzá, akik. Montefiore lebilincselő krónikája feltárja előttünk korlátlan hatalommal és kíméletlen birodalomépítéssel szőtt, titkos világukat. Ezen intrikákkal, családi viszályokkal, szexuális dekadenciával és féktelen különcségekkel teli világ szereplői kalandorok, kurtizánok, forradalmárok és költők - Rettegett Ivántól Tolsztojon és Viktória királynőn át Leninig.

Ez a káprázatos irodalmi érzékkel megírt, legújabb levéltári kutatásokból merítő könyv egyszerre diadalok és tragédiák, szerelem és halál magával ragadó története, a hatalomról írott, univerzális tanulmány, valamint annak a birodalomnak a portréja, amely mind a mai napig meghatározza Oroszországot.

A Romanovok

Könyv adatok
Cím: A Romanovok

Szerző: Simon Sebag Montefiore

Kiadó: Alexandra Kiadó

Oldalszám: 784 oldal
Megjelenés: 2018. december 04.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634472544
Méret: 230 mm x 155 mm x 50 mm

Olvasni online A Romanovok könyv ingyen

comments powered by Disqus