A VÉRSZEMŰ CSILLAG - A NOMÁDKIRÁLY-CIKLUS MÁSODIK KÖNYVE

April 28, 2019

BÁN MÓR - A VÉRSZEMŰ CSILLAG - A NOMÁDKIRÁLY-CIKLUS MÁSODIK KÖNYVE

Letölteni A VÉRSZEMŰ CSILLAG - A NOMÁDKIRÁLY-CIKLUS MÁSODIK KÖNYVE könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

Sajnos a könyv leírása jelenleg nem elérhető.

A VÉRSZEMŰ CSILLAG - A NOMÁDKIRÁLY-CIKLUS MÁSODIK KÖNYVE

Könyv adatok
Cím: A VÉRSZEMŰ CSILLAG - A NOMÁDKIRÁLY-CIKLUS MÁSODIK KÖNYVE

Szerző: BÁN MÓR

Kiadó: Gold Book Kiadó

Megjelenés: 2012. december 10.
ISBN: 9789634262336

Olvasni online A VÉRSZEMŰ CSILLAG - A NOMÁDKIRÁLY-CIKLUS MÁSODIK KÖNYVE könyv ingyen

Bán János (írói nevei: Bán Mór, Kim Lancehagen, Gran Goa, Kecskemét, 1968. december 2. –) magyar fantasy- és sci-fi-író, újságíró. 2008-tól történelmi témájú könyveket is ír. Legnépszerűbb regénysorozata a Hunyadi-ciklus.

1968-ban született Kecskeméten. Rajz- és vizuális nevelés, illetve történelem szakos diplomával rendelkezik, újságíróként dolgozik.Első írásai (köztük sci-fi művek is) a Petőfi Népe című Bács-Kiskun megyei napilapban jelentek meg folytatásokban, majd több, részenként leközölt írását lehozták más lapokban is.

A hazai sci-fi és fantasy életbe 2000-ben „robbant be”. Ekkor jelent meg a korábban megírt és csiszolgatott Nomádkirály-ciklusa négy kötetben, ami egy sci-fi beütésű fantasy világ, magyar tájakon, magyar és más Kárpát-medencei népek mondavilágából, történelméből táplálkozva (Kárpáthia név alatt), ugyanekkor a Cherubionnál megjelent első sci-fi-novellája Zsoldos Péter-díjat kapott. A rákövetkező két évben még három Zsoldos-díjat kapott, köztük egyet regény kategóriában az Isten hajói c. művéért, így addig egyedülálló módon négyszeres díjazottá vált, majd 2008-ban megkapta az ötödik Zsoldos Péter-díját is az “A.K.I.” c. novellájáért.

Folyamatosan publikál a Cherubion kiadó antológiáiban, s két induló sorozatnak is a megálmodója lett: A Dark Spacenek és a Gothic Spacenek.

2008-ban indította útjára Gold Book kiadónál történelmi regénysorozatát, ami a Hunyadi család három nevezetes tagjának életét dolgozza fel. Az író tervei szerint a Hunyadi Jánossal foglalkozó első alsorozat tíz kötetes lesz. A sorozat köteteiből összesen már több, mint százezer példányt eladtak.

2016. július 18-29. között mutatták be A hajnalcsillag fénye címmel a Kossuth Rádióban Bán Mór regényeiből készített 10 részes rádiójáték-sorozatot Hunyadi Jánosról.

comments powered by Disqus