13 óra: Bengázi titkos katonái

April 28, 2019

Mitchell Zuckoff - 13 óra: Bengázi titkos katonái

Letölteni 13 óra: Bengázi titkos katonái könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

A Kadhafi-rendszer megbuktatása után Líbia második legnagyobb városában, Bengáziban, két amerikai létesítmény működött: a CIA kirendeltsége és egy kisebb diplomáciai képviselet. Mindkettőt civil jogállású fegyveresek, szerződéses magánvállalkozó operátorok és a Diplomáciai Védelmi Szolgálat ügynökei védték, minimális létszámmal.

2012. szeptemberében, a 911-i támadások évfordulóján helybeli iszlámista fegyveresek lerohanták a diplomáciai képviselet épületcsoportját, és megpróbálkoztak a CIA-létesítmény bevételével is. A merénylet során meghalt az Egyesült Államok líbiai nagykövete, a külügy egy másik munkatársa, valamint két operátor. Az ügyből hatalmas, Barack Obama elnököt és Hillary Clinton külügyminisztert is érintő politikai botrány kerekedett Washingtonban.

Ez a könyv az életben maradt amerikai védők - a leszerelésük óta fegyveres biztonsági vállalkozók - szemszögéből meséli el a bengázi csatát, és bepillantást enged mind az anarchiába süllyedő Líbia életébe, mind az amerikai külpolitika napi gyakorlatába.

A kötetből 2016-ban Michael Bay rendezett nagy költségvetésű filmet John Krasinski, David Giuntoli, Pablo Schreiber, Toby Stephens, Max Martini és James Badge Dale főszereplésével.

13 óra: Bengázi titkos katonái

Könyv adatok
Cím: 13 óra: Bengázi titkos katonái

Szerző: Mitchell Zuckoff

Kiadó: Agave Könyvek

Oldalszám: 320 oldal
Megjelenés: 2016. február 26.
ISBN: 9789634190400
Méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm

Olvasni online 13 óra: Bengázi titkos katonái könyv ingyen

comments powered by Disqus