A Föld országai - A Föld felszíne (duótérkép)

April 28, 2019

A Föld országai - A Föld felszíne (duótérkép)

Letölteni A Föld országai - A Föld felszíne (duótérkép) könyv ingyen pdf, epub, mobi, rtf és fb2

Kiadványunk többféle értelemben is duótérkép. Két világtérképet tartalmaz, melyek Földünket kétféle tematikával ábrázolják (1 : 45 000 000 méretarányban). Dossziéban tárolt hajtogatott térképként is lehet tanulmá!nyozni, de nagy méretének, vastag papírjá!nak és kevés hajtásvonalának köszönhetően, tetszés szerinti oldalával, dekoratív poszter!ként (92×66 cm) is remekül használható - lakás, iroda vagy iskola falán egyaránt.
A kétoldalas térkép egyik oldala a Föld orszá!gait, a nagyobb országok tagállamait, tarto!mányait, autonóm területeit és külbirtokait mutatja be. Jelöli a bizonytalan, illetve vita!tott államhatárokat, feltünteti a fővárosokat, a jelentősebb városokat és a lényegesebb földrajzi neveket.
Melléktérképeken ábrázolja a két sarkvidéki területet. A világtérkép körüli részen bemutat!ja az országok zászlóit, címereit - a fonto!sabb, nem teljeskörűen elismert államokét is.
A térkép másik oldala festői, plasztikus ábrá!zolással mutatja be Földünk felszínét, a szá!razföld és a tengerfenék domborzatát egya!ránt. Azonos ábrázolásmódú melléktérképeken lehet tanulmányozni az Északi- és a Déli-sarkvidék területét. A világtérkép alatti metszetrajz Földünk domborzati viszonyait mutatja be a Mount Everest szélességi köre mentén. Listába szedve megismerhetjük a Föld és felszíne fontosabb adatait, “rekordjait”.
Az egymást kiegészítő két térkép átfogó ké!pet nyújt bolygónk domborzati és politikai viszonyairól. Hozzájárul az általános művelt!ség elmélyítéséhez, segíti a turisztikai úti célok kiválasztását és a tájékozódást.

A Föld országai - A Föld felszíne (duótérkép)

Könyv adatok
Cím: A Föld országai - A Föld felszíne (duótérkép)

Kiadó: Corvina Kiadó

Oldalszám: 1 oldal
Megjelenés: 2017. november 16.
Kötés: Egyéb
ISBN: 9789631364712
Méret: 243 mm x 334
Bolti készlet

Olvasni online A Föld országai - A Föld felszíne (duótérkép) könyv ingyen

Sajnos a szerző leírása még nem került hozzáadásra.

comments powered by Disqus